HATAY / BELEN - Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Okulumuzun spora ilgi duyan öğretmenleri boş zamanlarında masa tenisi , zeka oyunları gibi aktivitelerle ilgilenerek hem öğrencilerimize örnek olmaya gayret gösteriyor hemde zamanlarını verimli değerlendiriyorlar.

Kas

10 Elektrik Sınıfından öğrenciniz Mehmet Can BAŞARAN ilçemizde yapılan Siyer-i Nebi yarışmasın 3. Olarak okulumuzu başarı ile temsil etmiştir. Öğrencimize hediyesini Okul Müdürümüz Yusuf Kurtar takdim etti . Öğrencimizin başarılarının devamını diliyor tebrik ediyoruz.

Kas

Değerlilerimizin Emekleriyle Değerler Eğitimi Panomuz Hazırlandı.

Eyl

Bakanlığımızın kardeş okul projesi kapsamında kardeş okulumuz olarak belirlenmiş olan Belen/Kıcı Köyü İlkokulunun tahta, sıra ,dolap , kapı ,korkuluk bakımları okulumuz Metal teknolojisi öğretmenleri, metal teknolojisi alan teknisyeni ve okulumuz genel bakım teknisyeni tarafından gerçekleştirilerek eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

Haz

BELEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

GELENEKTEN GELECEĞE SERGİSİ VE AÇILIŞI

İlçemiz Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından  08.06.2022 tarihinde saat 14.00'te düzenlenen "Gelenekten Geleceğe" sergisi ve Zeka Oyunları Atölyesi, Anasınıfı, Geri Dönüşüm Kütüphanesi ve Çocuk Gelişimi atölyesinin açılışları ilçe Kaymakamımız Hayrettin BASKIN, İlçe Emniyet Müdürü Volkan AŞGIN, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet BOZKURT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal AYVAZOĞLU'nun  katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında zeka oyunları atölyesinin tanıtımı yapıldı. Akabinde liseler arasında düzenlenen zeka oyunları turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe Kaymakamımız sayın Hayrettin BASKIN ve İlçe Jandarma Komutanı Mehmet BOZKURT tarafından verildi.

Okul bünyesinde açılan Anasınıfı ve Çocuk Gelişimi atölyesinin tanıtımları yapıldı.

Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından toplanan eserlerden oluşan "Gelenekten Geleceğe" kapsamında düzenlenen sergi büyük ilgi gördü. Sergi sonrasında Hatay geleneklerinin tanıtımı ile ilgili düzenlenen programa katılım sağlandı.

Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Yusuf KURTAR ile öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Kına Gecesi' programı Necla GÖK'ün sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Program okulumuz öğretmeni Ali KARAÇOBAN'ın "Hatay" şiirini okuması, Yonca HİŞMİOĞULLARI'nın Hatay kültürünü yansıtan evlenme geleneği hakkında bilgi vermesi ve yerel ozanımız Zafer ÖTE'nin Hatay türkülerini seslendirmesi ile devam etti. Programda geçmişi yansıtan kına ritüellerini  içeren kına gecesi gösterisi büyük ilgi gördü.

Programın sonunda Elektrik-Elektronik ve Metal Teknolojileri bölümünün Geri dönüşüm kapsamında hazırlamış oldukları sergi oldukça yaratıcı bulundu ve dikkat çekti.

Haz

Meslek Lisesi Ailelerle Buluşuyor Projesi Meslek Öğrencilerimiz Tarafından Tamamlanmıştır.

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ KORONAVİRÜS(COVİD-19) BROŞÜRÜ